14 augusti 2021
14:00

IK Arvika Fotboll

Referat: Grums IK - IK Arvika Fotboll

rums fortsätter att göra bra ifrån sig i årets serie, framförallt på hemmaplan. Efter 1-1 i paus stod Grums som slutsegrare med 4-1. En match som ett tag inte såg ut att ta den bekväma riktning mot poängen för Grums som det sedan skulle visa sig.
Det blev en berg och dalbanefärd i början av matchen. Bra läge för gästerna redan i inledningsminuten då hemmaförsvaret hade svårt att få bort bollen. Djupledsboll direkt efter från Grums och Sebastian Lundqvist visade sin snabbhet då han kom före målvakten, rundade denne, men en glidtackling på bollen från en Arvikaback avvärjde.
Och så 1-0 till Arvika efter 3 minuter. Det var en bjudning från hemmaförsvaret som gjorde att Lowe Engström enkelt kunde promenera in med bollen. Engström spelade till sig sedan betydet som bäste man i Arvika.
Grums hade svårt i början, Arvika satte med 4-3-3 satte hög press på motståndarnas backlinje och det var dessutom en ordentlig vind i nosen på grumsspelarna.
Mycket nära 2-0 var det efter 18 minuter då Jerker Westberg fick rädda upp ett friläge. Bra chans för Grums i anfallet efter då ett fläkande arvikaben nekade Emil Thodals avslut att gå in, detta efter en bra upprullning från Grums sida.
Jerker sattes på prov och fick avvärja en besvärlig attack efter halvtimmen.
Mn nu började Grums att äta in sig på Arvikas planhalva. Det ledde till 1-1 efter 35 minuter. Filip Jansson hade fått övertag på sin back och han tog sig fram på kanten, inlägget nickades behärskat i mål av Pablo Torrijos Munos.
Slutminuterna av halvleken innebar en forcering från Grums sida, bra tillfällen radades upp, men utan utdelning.
Utdelningen skulle komma i inledningen av andra halvlek i stället. 2-1 efter 47 minuter, Adam Jansson tog sig fram på sin högerkant, inspelet skarvades i nät av Sebastian Lundqvist. Och tre minuter senare sod det 3-1. Frispark en bit in på offensiv planhalva, Damir Horvat uppfattade att Filip Jansson stack i djupled. Arvika kunde inte växla om till försvarsspel och Filip satte bollen säkert i mål.
Öppet spel bäddade för fler mål i matchen. Målet tillspillogivet hos Arvika när Grums anföll i den 57:e minuten, Arvika kontrade direkt med ett friläge (bollen utanför) och så svängde det över till en trippelchans för hemmalaget.
4-1 var ett mål signerat en enda spelare. Adam Jansson tog bollen långt in på egen planhalva, satte fart på sin högerkant, förbi bevakarna, vid straffområdet blev det en parallell löpning vänsterut som avslutade med ett distinkt skott i nät.
Jonas Olsson, tillbaka i laget, nickade i stolpen knappa 20 minuter före slutet. Avslutningskvarten blev segare, Arvika kunde inte hota då och Grums ansträngde sig inte för att skicka fram en tung offensiv.
Arvika är ett ungt, spelande lag, man visar upp en trevlig fotboll och man förstår att det kan bli bra resultat emellanåt (4-0 på Ämtervik i förra rundan).
Över hela matchen är Grums ett nummer större i dag. När man väl ruskat av sig den sömniga inledningen blev det en säker seger till slut.
Laget: Jerker Westberg - Simon Widström, Jonas Olsson, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Emil Thodal (ut 84, in 87), Damir Horvat, Pablo Munos (ut 87) - Adam Jansson, Filip Jansson (ut 84), Sebastian Lundqvist (ut 80) - Erik Åsberg, Robin Frisell (in 80), Merivan Waysi (in 84), Samuel Strömberg (in 84), Emil Magnusson.